2020: Ett år till historieböckerna

Jag har som vanligt tänkt skriva ett litet inlägg om året som gått men jag har fått fundera länge och väl på vad jag ska skriva i det. Egentligen vill jag berätta allt som det är, från min sida. Men jag inser också att det troligtvis skulle göra mer skada än nytta.

Det har varit ett turbulent år för oss alla och det kommer bli ett år vi alltid kommer minnas. Om vi sätter pandemin åt sidan så har det ändå varit fullproppat med händelser.
Jag började året bosatt i Sävsjö och sitter nu i min första egna lägenhet på flera år i Hedekas. Det känns bra om vi nu ska vara sådana. Jag borde gjort det här för länge sedan men ibland tar det tid. Ibland är man för godtrogen och framförallt så hoppas man in i det sista. Men om vi bortser från vad (eller framförallt vilka) jag lämnade efter mig så var det här det bästa jag kunde göra för mig själv. Jag saknar Jennie och hela hennes familj, så otroligt mycket hela tiden. Den känns overkligt att det var över sex månader sedan jag ens fick träffa henne. Hon som var en så stor del av min vardag är helt plötsligt på en helt annan plats. Men jag vet att hon alltid är ett samtal eller meddelande bort och det är jag tacksam för men det gör det tyvärr inte lättare.
Men jag behövde göra det här, för min skull. Sista tiden gjorde jag hemska saker, framförallt mot mig själv. Plågade mig själv både psykiskt och fysiskt. Min ätstörning flammade upp igen.

Väl "hemma" igen har det varit en lång process. Att hitta tillbaka till sig själv, till tilliten och framförallt tillfrisknande. Jag är inte där än, verkligen inte. Men om jag kollar på var jag var för ett år sedan och jämför med idag så kunde jag inte vara gladare. Eller friskare.
Jag har påbörjat behandling mot ätstörningen och har förhoppning om att kunna bli frisk igen även om det just nu ser mörkt ut i perioder.
Även om ångesten äter upp mig vissa nätter så har jag ett så otroligt bra skyddsnät runt om mig att det gör ingenting. Jag känner mig trygg i mig själv och de runtom. Det kommer bli bra igen.

Efter många år isär så hittade jag och Therese varandra igen. Tacksam är väl det minsta jag kan säga. Har varit guld värt att ha någon som vet allt, som inte dömer och som bara finns. Även om vi båda är kassa på kontakt så vet jag att det spelar ingen roll för jag vet precis var jag har henne när och om det behövs.

Och fina T. Mitt i allt kaos så var han bara där. Han vet mer eller mindre allt, kom in i mitt liv när jag kanske mådde som sämst. Ändå har han aldrig backat. Han är min klippa i allt det här. Han som fått mig framåt, han som fått mig att våga. Min kärlek ❤️

Jag är så redo att lämna 2020 bakom mig, stänga dörren och kasta nyckeln. Få lämna all skit detta året tagit med sig och bara ta med allt det som varit bra in i 2021. Hoppas ni får ett gott nytt år ❤️

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Junitjej,

Jag hoppas att allt kommer att gå bra och att du kommer att må bättre! Hoppas 2021 kommer bli ett bra år för dig! Jag önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!!!

www.junitjejen.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Madde ,

2020 har verkligen varit ett konstigt år. Det har hänt mycket i ditt liv, men hoppas nu att du får lugn och ro 2021, att du får må bra, och kan gå framåt.

www.nouw.com/madelena
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja verkligen. Tack!
nouw.com/shinelikeapearl
Marie,

Ja nu vill man lämna detta hemska år bakom sig och hoppas att man ser ett ljus i tunnel av denna hemska pandemi. God start på 2021 till dig

sweetwordsbymirre.com
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Verkligen! Tack desamma
nouw.com/shinelikeapearl
Diana Saelöen,

Ja, det där med ätstörningar är ett elände, har varit där (är där periodvis) och långt bak i hjärnan finns de där...hjärnspökena, redo att hoppa fram när de är som minst önskade. Jag hoppas innerligt att din behandling hjälper dig och det är skönt att läsa att du mår bättre, att du har ett bra nätverk och goda vänner. Önskar dig ett riktigt fint 2021 där du fortsätter att göra sådant som är bra för just dig. Kram.

nouw.com/fibrolivet
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja visst är det. Tack som mycket ❤️ Kram
nouw.com/shinelikeapearl