Äppelkaka

Det här behöver du:
150 g rumstempererat smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk

2 större äpplen
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Pärlsocker

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form på ca 22 cm.
2. Vispa ihop smör och socker. Vispa ner ett ägg åt gången. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet, häll i formen.
3. Skala, kärna ur och dela äpplena i skivor.
4. Blanda vaniljsocker, kanel och socker och strö ut över kakan. Lägg sen äpplena i ett mönster ovanpå. Strö sist på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min, känn av med en provsticka.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer