Äppelkolapaj
Jag hittade receptet hos Fredrik.
Till pajskalet:
125 g kallt smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 msk kallt vatten
Till fyllningen:
3 - 4 fasta äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
1 msk smör eller margarin
1 burk karamelliserad mjölk
Såhär gör du:
1. Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop smör, mjöl och socker till degen. Ha sist i vattnet och rör ihop till en deg. Tryck ut i springformen så den får en liten kant. Ställ kallt 30 minuter.
3. Starta ugnen på 200 grader. Ta ut pajskalet, nagga botten och förgrädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
4. Skala och kärna ur äpplena. Skär i bitar. Fräs i en panna med smör, socker och kanel ca 10 min eller tills de blivit mjuka. Tillsätt den karamelliserade mjölken och puttra några minuter. Häll i pajskalet och grädda ca 30 minuter till. Servera ljummen med vaniljglass eller kall.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer
