Äppelpaj med knäckig topping

Till botten:
125 g smör eller margarin
3 dl mjöl
2 msk socker
2 msk vatten

Till fyllningen:
6 st äpplen
Lite kanel och socker

Till toppingen:
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemj��l
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Såhär gör du:
1. Blanda alla ingredienser till botten utan vattnet till en smulig deg. Tillsätt vatten och rör till en jämn deg. Ställ kallt 30 min.
2. Starta ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Nagga botten. Förgrädda ca 10 min i mitten av ugnen.
3. Skala och kärna ur äpplena, skär till kuber. Blanda med lite socker och kanel.
4. Smält smöret till toppingen. Ta bort från värmen och tillsätt resten av ingredienserna och rör till en smet. Sänk ugnen till 175.
5. Lägg äpplena i pajskalet. Täck med toppingen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den blivit gyllenbrun.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer