Äpple & kolapaj

Det här behöver du:
150 g smör eller margarin
20 st digestivekex
1 burk karamelliserad mjölk
3 st äpplen
1 tsk kanel
3 dl vispgrädde
50 g rostade mandelspån

Såhär gör du:
1. Klä en form på 20 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper.
2. Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck sen ut i formen. Ställ kallt medan du fixar resten.
3. Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Stek i lite smör tills de är mjuka. Rör runt kanelen med äpplena. Låt kallna.
4. Vispa grädden. Häll den karamelliserade mjölken över kexbotten. Lägg sen äpplena ovanpå och avsluta med att spritsa eller breda ut grädden över. Strö över mandeln.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer