Bagels

Det här behöver du:
25 g jäst
ca 12 dl vetemjöl special
5 dl ljummet vatten
0,5 dl ljus sirap
2 tsk salt

Lite neutral olja
1 äggvita till pensling
Valfria frön till topping, jag tog sesam.

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med det ljumna vattnet.
2. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta i en köksmaskin i ca 5 min, dubbla tiden om du gör den för hand. Låt jäsa under bakhandduk i 30 minuter.
3. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 16 bitar och rulla till bollar. Tryck ett hål i mitten på varje bulle och snurra den några varv så hålet blir större. Låt de sedan jäsa på ett bakplåtspapper med lite olja på under en bakhandduk i 30 min.
7. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer ett gäng bagels och koka dom, ca 2 min på varje sida. Låt sen rinna av på ett galler med kökshandduk.
8. Lägg sen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med äggvita och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar