Blåbärsbiskvier

Det här behöver du till botten:
200 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 mindre äggvitor

Fyllning:
200 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
3 äggulor
3 tsk vaniljsocker
225 g frysta, tinade blåbär

Topping:
250 g vut choklad
Max 1 msk neutral olja

Såhär gör du:
1. Ta fram alla ingredienser till smörkrämen i förväg, alla ingredienser måste vara rumstempererade.
2. Starta ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
3. Finriv mandelmassan. Vispa ihop med sockret . Tillsätt lite äggvita åt gången och vispa till en jämn smet. Häll i en spritspåse och spritsa ut till runda kakor eller klicka ut. Jag gjorde ca 20 men kan bli allt mellan 15 - 25 beroende på storlek. Grädda mitt i ugnen ca 12 - 15 min (ska bli lätt gyllenbruna).
4. Låt svalna på plåten innan du lossar dom, använd gärna kniv som stöd under. Låt svalna helt på galler under bakhandduk.
5. Gör smörkrämen, vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa sen ner äggulorna. Vänd sen ner blåbären för hand. Klicka sen ut på bottnarna, släta ut med en kniv. Ställ kallt.
6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn, blanda ihop med oljan och låt svalna.
7. Ta fram kakorna och häll chokladen i en djup skål och doppa i den. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Cinaerixon
Cinaerixon,
Låter väldigt gott 😊
nouw.com/cinaerixon
Blondina
Blondina ,
Så gott de ser ut 😃
nouw.com/blondina