Blåbärskaka med citron

Det här behöver du:
150 g rumstempererat smör eller margarin
1,25 dl strösocker
1,25 dl gräddfil
3 msk pressad citronsaft
3 rumstempererade ägg
1 msk vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g blåbär (frysta eller färska) + 2 msk vetemjöl

Såhär gör du:
1. Smöra och bröa en avlång form. Starta ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker.
3. Tillsätt gräddfil, vaniljsocker och citronsaft och vispa ihop.
4. Vispa ner ett ägg åt gången.
5. Ha i vetemjöl och bakpulver och vispa ihop.
6. I en annan bunke blandar du blåbären med vetemjölet. Vänd sedan ner de i smeten, bara precis så det går ihop. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 - 60 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229