Blåbärsmazariner

Jag hittade receptet här.

Deg:
5,75 dl vetemjöl
200 g rumstempererat smör eller margarin
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl blåbär

Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk vatten

+ blåbär till garnering

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram aluminiumformar.
2. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen till en deg.
3. Kavla degen ut till någon mm tjock platta. Ta ut rundlar och täck formarna med (jag fick ut ca 25 st). Ställ kallt.
4. Gör fyllningen genom att riva mandelmassan med smör, socker och vaniljsocker. Blanda sen i ett ägg åt gången. Vänd sen ner blåbären. Ta ut formarna ur kylen och fyll ca 3/4 med fyllning. Grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 minuter eller tills de fått fin färg. Låt kallna.
6. Blanda vatten och florsocker till lagom konsistens, ska bli ganska tjock & det krävs väldigt lite vatten. Bred på mazarinen och toppa med blåbär.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Jeanette
,
Använder du frysta eller färska blåbär?
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Färska körde jag nu 😄
nouw.com/shinelikeapearl