Bountypraliner

Det här behöver du till pralinskalen:
200 g mjölkchoklad
1 msk neutral olja

Det här behöver du till fyllningen:
1 - 1,5 dl kokos
Någon matsked kondenserad mjölk (beroende på hur fast du vill ha fyllningen, ta lite åt gången.)

Såhär gör du:

1. Hacka chokladen till pralinskalen och lägg i en bunke. Smält i mikron, ca 30 sekunder åt gången.
2. När den är helt smält häll i oljan och rör till en jämn smet.
3. Häll chokladen i pralinformen (spara till botten dock, du kan även hälla tillbaka det överflödiga från formen), se till att den är fylld så får du lättast enda upp i kanterna.
4. Vänd formen uppochner på ett bakplåtspapper så all överflödig choklad rinner ut, skapa av ovansidan med en kniv. Ställ i kyl eller frys.
5. Blanda ihop kokosen och den kondenserade mjölken.
8.Ta ut pralinformen, tryck i kokosen i varje pralin (spara några millimeter på toppen). Ställ i kyl eller frys igen tills de stelnat.
9. Ta ut och täck med resten av chokladen, skrapa ovansidan ren med en vass kniv och sen in i kyl/frys igen.
10. När de stelnat ta ut de ur formen, förvara i kylen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229