Bröd i långpanna

Det här behöver du:
5 dl mjölk
50 g jäst
11 - 12 dl vetemjöl
2 msk sirap eller honung
2 tsk salt

Såhär gör du:

1. Häll mjölken i en kastrull och värm till fingervarmt (ca 37 grader).
2. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills den löst sig.
3. Tillsätt mjöl, salt och honung. Rör ihop till en deg, ska bli lätt kladdig. Kör i maskin om du har de några minuter. Låt jäsa under bakhandduk i 30 minuter.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30 x 40 cm och lägg degen där i. Tryck ut över hela. Låt jäsa under bakhandduk 30 minuter.
5. Starta ugnen på 225 grader. Skär rutor av brödet och pudra med lite mjöl. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar