Bröd på 5 ingredienser

Till två limpor:
5 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
Ca 10 dl vetemjöl
100 g solroskärnor

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt mjöl (ta lite åt gången), salt och solroskärnorna. Arbete ihop till en lätt kladdig deg, tillsätt mer mjöl vid behov. Arbeta ca 5 min i maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timma.
3. Ta ut på mjölat bakbord och dela i två. Forma till limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min till övertäckta.
4. Starta ugnen på 200 grader.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer