Brownie med kaffeganache

Till kakan:
150 g smör eller margarin
150 g mörk choklad
3 ägg
3 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Kaffeganache:
1 dl vispgrädde
4 msk starkt kaffe
200 g choklad efter smak

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. Hacka chokladen till kakan.
2. Smält smöret. Ha i chokladen och rör till en jämn smet.
3. Vispa ägg och socker. Tillsätt smörblandningen, mjöl och bakpulver och vänd ihop till en jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kallna.
4. Hacka chokladen till ganachen. Häll kaffe och grädde i en kastrull och värm till kokpunkten. Ta bort från plattan och rör ner chokladen och rör till en jämn smet. Låt kallna och bred sen över kakan. Ställ kallt, gärna över natten så den får sätta sig. Dela i bitar.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar