Browniekakor med dulce de leche och havssalt

Jag hittade receptet hos Frida

Det här behöver du:
100 g Smör
200 g Mörk choklad .
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 msk Farinsocker
1 3/4 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Salt

100 g Mjölkchoklad
En burk karamelliserad mjölk
Lite havssalt

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Hacka mjölkchokladen. Dela den mörka chokladen i bitar.
2. Smält smöret och tillsätt chokladen, rör tills de är en slät smet.
3. Vispa ägg, socker och farinsocker.
4. Tillsätt smörblandningen i äggblandningen och vispa till en smet.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda sen ihop med smeten och rör till en jämn smet. Blanda sist i mjölkchokladen.
6. Klicka ut kakor på en plåt med bakplåtspapper, en matsked stor ungefär med bra mellanrum då de flyter ut. Jag gjorde tre plåtar med tolv kakor på varje plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Låt svalna på plåten.
7. Bred den karamelliserade mjölken på hälften av kakorna, strö lite salt över och lägg ihop med en till kaka.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Natascha ,
Det får helt klart bli det här receptet till min och Johns bak-tisdag🤤👌 ser hur goda ut som helst
natascha.bloggplatsen.se