Brytbullar med blåbär och vaniljkräm

Degen:
25 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
10 - 11 dl vetemjöl

Fyllning:
1 litet paket snabbmarsan
4 dl mjölk
100 g blåbär

+ ägg till pensling och florsocker till topping.

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt mjöl, socker och ägg och rör ihop. Låt gå i maskin ca 5 min. Låt sen jäsa under bakhandduk ca 45 minuter.
2. Rör ihop marsankrämen och ställ kallt.
3. Dela upp bullarna, jag gjorde 12 stora men det beror lite på din form. Platta till varje bulle och lägg en klick vaniljkräm och några blåbär och nyp ihop till en bulle, lägg släta sidan upptill i en form eller plåt med bakplåtspapper. Gör samma med alla bullar, lämna lite mellanrum mellan de bara. Låt jäsa 30 min.
4. Starta ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 15 - 18 minuter, ska få fin färg. Låt kallna och pudra med florsocker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer