Brytbullar med vanilj och blåbärsfyllning
Degen:
¾ paket jäst (37,5 g)
3 dl mjölk
1,5 dl strösocker
2 krm salt
2 ägg
12 dl vetemjöl
175 g rumstempererat smör
Fyllning:
50 g rumstempererat smör
100 g naturell färskost
1 dl florsocker
Rivet citronskal av 1 citron
1 dl marsankräm
100 g blåbär
+ ägg till pensling och florsocker till topping.
Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt mjöl, socker, salt och ägg och rör ihop. Ha sen i smöret lite åt gången. Rör till en jämn deg. Låt jäsa under bakhandduk ca 1,5 timma.
2. Gör fyllningen genom att röra ihop smör och färskosten. Ha i florsocker och citronskal och rör. Ha sist i marsankrämen och rör till en jämn smet.
3. Dela upp bullarna, jag gjorde 35 men det beror lite på din form. Platta till varje bulle och lägg en klick vaniljkräm och några blåbär och nyp ihop till en bulle, lägg släta sidan upptill i en form eller plåt med bakplåtspapper. Gör samma med alla bullar, lämna lite mellanrum mellan de bara. Låt jäsa 40 min.
4. Starta ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, ska få fin färg. Låt kallna och pudra med florsocker.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer





