Budapest

Det här behöver du till botten:
6 äggvitor
4 dl strösocker
0,5 dl maizena majsstärkelse
0,5 dl marsankrämspulver (kok)
100 g hackade hasselnötter

Till fyllningen:
5 - 6 dl grädde (smaksak)
ca 500 g jordgubbar

Topping:
Florsocker
50 - 100 g mörk choklad & lite neutral olja
ca 1 dl grädde
3 - 4 jordgubbar

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (ska gå att vända bunken uppochner) och vispa sen i sockret lite åt gången och vispa till en fast maräng, ca 5 min. Blanda sen hasselnötterna (köper du hela så mixa innan) tillsammans med marsanpulvret och maizenan. Vänd sedan försiktigt ner i smeten.
4. Häll i spritspåse och spritsa längder på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 min.
5. Låt svalna något och vänd sen upp den och ta bort bakplåtspappret.
6. Vispa grädden och skär jordgubbarna till fyllningen i mindre bitar. Bred på grädden och sprid ut jordgubbarna jämnt över hela och rulla sen ihop. Ställ kallt 30 minuter.
7. Pudra florsocker över.
8. Smält chokladen och häll i ca 1 tsk olja och blanda ut. Häll i en spritspåse och klipp ett litet hål och spritsa över, eller ta en sked.
9. Spritsa grädde över, dela jordgubbarna på mitten och lägg dit. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer