Bullar med salt kolakräm

Till degen behöver du:
25 g jäst
75 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
1/2 tsk salt
0,75 dl socker
1 ägg
6 - 7 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Fyllning:
1 sats salt kolakräm, du hittar receptet här.

Såhär gör du:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till ca 37 grader.
3. Häll mjölken över jästen och blanda tills jästen är helt upplöst.
4. Tillsätt ägg, salt, socker och mjölet. Arbeta ihop till en fin, lätt kladdig deg.
5. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
6. Ta ut degen på bakbordet och dela upp i ca 12 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Starta ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Grädda sen mitt i ugnen 7 - 10 minuter.
8. Låt svalna på ett galler under en bakduk.
9. Gör ett hål under varje bulle med en kniv. Häll kolakrämen i en spritspåse och fyll bullarna med.
10. Smält smör och låt svalna och häll upp strösocker i en skål. Pensla bullarna med smör och doppa sen i sockret.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer