Bullar och hjärtkrans

Till degen:
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
14 - 16 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl vit sirap (ljus funkar med, eller strösocker)

Fyllningen:
200 g rumstempererat smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl farinsocker
4 msk kanel
+ lite mandelmassa om du vill

+ Ägg & pärlsocker till topping

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap, bakpulver och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk eller plastfolie i ungefär en och en halv timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Häll alla ingredienser i en skål och vispa ihop.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i tre bitar, den till kransen kan vara lite mindre. Kavla till rektanglar. Bred ut fyllningen jämnt fördelat och riv över mandelmassa. Rulla ihop och skär till bullar av två av dom, ca 1,5 - 2 cm tjocka. Lägg i bullformar eller på bakplåtspapper. Den sista rullar du och fäster sen till en krans. Lyft över på plåt med bakplåtspapper. Skär som bullar fast inte hela vägen mot mitten (de bilden), snurra ut dom mot varandra. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 225 grader.
5. Pensla med ägg och strö på strösocker. Grädda bullarna först, mitt i ugnen i ca 8 - 10 min. Sänk sen till 175 grader och grädda kransen i nedre delen av ugnen i 25 - 30 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Blondina
Blondina ,
Men Gud så gott 😊
nouw.com/blondina