Butterkaka med chokladfyllning

Det här behöver du:
75 g smör
2,5 dl mjölk
7 - 8 dl vetemjöl
25 g jäst
1 ägg
0,75 dl vit sirap

Fyllningen:
100 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 msk kaka0

2 dl kokad marsankräm
1 st ägg till pensling
Pärlsocker
1 dl florsocker + lite vatten till toppingen

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen i en bunke.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord. Kavla till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär till bullar ett par cm tjocka. Klä en springform på ca 22 cm med bakplåtspapper. Lägg bullarna i den men inte för tätt då de jäser. Låt jäsa 30 minuter till under bakhandduk. Starta ugnen på 200 grader. Koka under tiden marsankrämen.
5. Pensla med ägg. Spritsa marsankräm i och mellan bullarna och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
7. Låt svalna. Blanda florsocker och vatten (ska bli ganska hård) och spritsa på bullen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer