Cheesecake med hallon

Till botten:
10 digestivekex
75 g smör eller margarin

Till fyllningen:
4 gelatinblad
3 äggulor
1 dl strösocker
300 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Till hallongelé:
2 gelatinblad
1 dl hallonsaft
1 dl vatten

Toppingen:
Hallon
Chokladhjärtan

Såhär gör du:
1. Krossa/mixa kexen. Smält smöret. Blanda ihop kex och smör till en massa och ryck ut i botten på en springform (20 cm). Ställ kallt.
2. Lägg gelatinbladen till fyllningen i en skål med kallt vatten.
3. Vispa äggulorna och sockret i en bunke och grädden, vaniljsockret och färskosten i en annan. Färskostblandningen ska bli fast och krämig.
4. Blanda ihop äggblandningen med färskostblandningen till en slät smet.
5. Ta ur gelatinbladen ur vattnet och lägg i en annan skål (krama ej ur). Värm i mikro i 30 sekunder eller tills gelatinet smält. Låt svalna lite.
6. Blanda först gelatinet med ca 2 dl av fyllningen. Häll sen över den med resterande fyllning och rör om ordentligt. Häll över botten och ställ i frysen 3 timmar.
7. Gör sen hallongelén. Värm hallonsaften med vatten till ca 80 grader och rör i gelatinbladen tills de smält.
8. Låt svalna till ca 40 grader och häll gelén över den kalla cheesecaken. Låt kanten på spingformen sitta kvar så att inte gelén rinner över kanten på cheesecaken. Ställ i kyl minst 30 min. Ta ut och dekorera med hallon och chokladhjärtan innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Anonkokie
Anonkokie,
Du är så duktig 😍👌🏼
nouw.com/anonkokie
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
IP: 82.99.3.229