Chokladbiskvier

Det här behöver du till botten:
400 g mandelmassa
3 dl strösocker
3 äggvitor

Fyllning:
300 gram smör, rumsvarmt
4,5 dl florsocker
1,5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Topping:
3-400 g choklad efter smak
50 g vit choklad om så önskas
Max 1 msk neutral olja

Såhär gör du:
1. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, vispa ca 5 min för att få det fluffigt. Ställ kallt.
2. Starta ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
3. Riv mandelmassan. Vispa ihop med sockret . Tillsätt lite äggvita åt gången och vispa till en jämn smet. Häll i en spritspåse och spritsa ut till runda kakor eller klicka ut. Jag gjorde ca 20 men kan bli allt mellan 15 - 25 beroende på storlek 😊 Grädda mitt i ugnen ca 15 min (ska bli lätt gyllenbruna).
4. Låt svalna på plåten innan du lossar dom, använd gärna kniv som stöd under. Låt svalna helt på galler under bakhandduk.
5. Ta fram smörkrämen och klicka på bottnarna, släta ut med en kniv. Ställ kallt.
6. Smält chokladen över vattenbad eller i micro, blanda ihop med oljan och låt svalna.
7. Ta fram kakorna och häll chokladen i en djup skål och doppa i den. Häll den vita chokladen i en spritspåse och spritsa ut eller häll med en sked/gaffel. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Vilken fina bilder - man äter ju lite med synen med! Kul med dina recept 😊
nouw.com/sannaevelyne
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ser så goda ut❤❤
nouw.com/enitalienareisverige
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
De var dom 💓💓
nouw.com/shinelikeapearl