Chokladbiskvier

Det här behöver du till botten:
400 g mandelmassa
3 dl strösocker
3 äggvitor

Fyllning:
300 gram smör, rumsvarmt
4,5 dl florsocker
1,5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Topping:
3-400 g mörk choklad
Max 1 msk neutral olja
Chokladhjärtan till dekoration om så önskas

Såhär gör du:
1. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, vispa ca 5 min för att få det fluffigt. Ställ kallt.
2. Starta ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
3. Riv mandelmassan. Vispa ihop med sockret . Tillsätt lite äggvita åt gången och vispa till en jämn smet. Häll i en spritspåse och spritsa ut till runda kakor eller klicka ut. Jag gjorde ca 20 men kan bli allt mellan 15 - 25 beroende på storlek. Grädda mitt i ugnen ca 12 - 15 min (ska bli lätt gyllenbruna).
4. Låt svalna på plåten innan du lossar dom, använd gärna kniv som stöd under. Låt svalna helt på galler under bakhandduk.
5. Ta fram smörkrämen och klicka på bottnarna, släta ut med en kniv. Ställ kallt.
6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn, blanda ihop med oljan och låt svalna.
7. Ta fram kakorna och häll chokladen i en djup skål och doppa i den. Lägg ev på hjärtan. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

amandaevalilian
amandaevalilian,
Va gott! Är det svårt o göra biskvier ? Har alltid velat testa men känns som de är svårt 😃
nouw.com/amandaevalilian
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Nej det tycker jag inte ☺️
nouw.com/shinelikeapearl
bolmgren
bolmgren,
Meeern så gott! Måste göras 😍
nouw.com/bolmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229