Chokladbollssemla

Chokladbollar (ca 5 st större):
100 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 dl havregryn

2 msk kakao

1,5 msk starkt kaffe

1,5 msk grädde (går att byta mot mjölk eller vatten)

75 g choklad efter smak

+ pärlsocker att rulla i

Chokladtryffel:
3/4 dl grädde
200 g vit choklad

Såhär gör du:
1. Börja med tryffeln genom att värma upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen i mindre bitar. Ta bort grädden från plattan och häll i chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält. Låt kallna i rumstemp, tar upp till 3 timmar. Häll den dock i en spritspåse innan den stelnar för mycket.
2. Mixa om du vill havregrynen till bollarna. Smält även chokladen.
3. Vispa smör, socker, vaniljsocker och havregryn. Tillsätt kakao, kaffe och grädde och vispa lite till. Häll sen i chokladen och vispa ihop. Ställ kallt i en timma.
4. Ta ut och rulla till bollar och rulla i pärlsocker. Ställ kallt tills tryffeln är i bra konsistens för att spritsa.
5. Ta fram bollarna och skär av toppen. Spruta tryffel och lägg på locket.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Gloriatheglamorous
Gloriatheglamorous,
Isabelle
,

Du har glömt att skriva med mängden av kakao. Och vad är de för sorts choklad du använder?

shinelikeapearl
shinelikeapearl,

Fixat nu 🙂 Jag använde mörk choklad, ingen speciell sort men funkar med vilken choklad man nu föredrar 😊

nouw.com/shinelikeapearl
isvarmt
isvarmt,

Såg väldigt gott ut faktiskt!

nouw.com/isvarmt