Chokladbullar

Ca 18 bullar.

Det här behöver du:
50 g jäst
100 g smör eller margarin
1 ägg
11 - 13 dl mjöl
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
2 krm salt

Till fyllningen:
Snabbmarsan, hur mycket beror på hur mycket du vill fylla dom, jag använde 1 påse, 2 dl mjölk och 1,5 msk kakao.

+ ägg och pärlsocker

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll sen i mjölken och värm till fingervarmt. Häll smörblandningen över jästen och rör om tills jästen löst upp sig helt.
2. Tillsätt resterande ingredienser (ta lite mjöl åt gången, ska inte vara kladdig men nästan) och rör ihop till en smidig deg, arbeta/knåda degen ett par minuter. Låt jäsa 45 min under kökshandduk.
3. Vispa ihop marsanpulvret, mjölken och kakaon och ställ kallt.
4. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp till lika stora bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll fyllningen i en spritspåse och tryck ner i varje bulle och fyll.
5. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda sen mitt i ugnen i ca 8 minuter (passa dom för det går fort, ska bli lätt gyllenbruna)

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Annica,
Du borde verkligen samla alla bakverk i en recceptsamling, eller bok av något slag! 😊 Det tror jag hade blivit en riktig succé!
magnussonsmirakel.wordpress.com
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Det hade varit kul!
nouw.com/shinelikeapearl
Paulina
,
Åhh vad gott det lät 😍
bra alternativ till vanliga bullar 😊