Chokladfudge

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
+ dumle och flingsalt att garnera med

Såhär gör du:
1. Häll upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt puttra till ca 120 grader eller tills de klarar kulprovet.
2. Dela chokladen i mindre bitar. Klä en form (ca 30*15 cm) med bakplåtspapper.
3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner choklad, smör och flingsaltet och rör tills chokladen smält. Häll i formen och låt svalna något. Dela dumlen i två och strö över tillsammans med salt och ställ kallt minst två timmar. Skär sen upp i bitar. Förvara i lufttät burk i kyl eller skafferi.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

PurpleQueen
PurpleQueen,
Älskar fudge!
nouw.com/purplequeen