Chokladkaka

Det här behöver du:
200 g smör
200 g mörk choklad utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde 40%
4 ägg
1 dl sockerfri sötning (t.ex icas sötströ)
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

+ 1,5 dl vispad grädde och några jordgubbar till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en springform på 20 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och rör ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt grädden.
3. Vispa i en skål upp ägg och sötningen.
4. Tillsätt chokladsmeten i äggsmeten. Rör ihop.
5. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 15 min. Kommer vara vobblig när du tar ut den men det stelnar i kylen. Låt svalna och ställ i kylen någon timma.
6. Spritsa eller bred på grädde och lägg på jordgubbar innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar