Chokladmazariner med kaffeglasyr

Deg:
200 g smör eller margarin
Knappt 5 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Fyllning:
200 g finriven mandelmassa
100 g rumstempererat smör eller margarin
3 ägg
3 msk kakao

Glasyr:
2 dl florsocker
En skvätt starkt bryggkaffe

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram aluminiumformar.
2. Blanda alla ingredienser till degen. Ställ kallt under plast.
3. Blanda all ingredienser till fyllningen utan kakaon. Rör ihop väl och tillsätt sen kakaon.
4. Ta ut degen och kavla ut till någon mm tjock platta. Ta ut rundlar och täck formarna med. Lägg en liten klick av fyllningen i varje, de växer i ugnen så inte för mycket.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
6. Blanda kaffe och florsocker till lagom konsistens, ska vara ganska tjock. Bred eller spritsa på mazarinen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar