Chokladpaj

Till pajskalet:
125 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 nypa salt
2 st äggulor

Till kolatryffeln:
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
300 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

Såhär gör du:
1. Blanda ihop smör, mjöl, florsocker, kakao och salt. Ha sen i en äggula åt gången, rör ihop till en deg. Går den inte ihop kan du tillsätta 1 - 2 msk vatten. Kavla ut till en deg och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter. Tryck till kanterna och nagga botten. Ställ kallt 30 minuter.
2. Starta ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
3. Gör kolatryffeln. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg frön, stången, grädde och sirap i en kastrull och koka upp och puttra ett par minuter ta sen bort från plattan. Dela chokladen i mindre bitar och ha i gräddblandningen. Rör tills chokladen smält helt och de är en jämn smet. Häll i pajskalet och ställ kallt minst 5 timmar, gärna under natten.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Marie - Sweetwords,

Tror minsann det är samma jag gjorde till nyår, så god

sweetwordsbymirre.com