Chokladsemlor

Till degen behöver du:
50 g jäst
3 dl mjölk
150 smör eller margarin
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
10 - 11 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bakpulver

1 ägg till pensling

Till fyllningen:
1 påse marsankräm
4 dl mjölk

Toppingen:
5 dl grädde
2 msk kakao
2 msk strösocker

+ Chokladsås
Florsocker till locket

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt (37 grader)
3. Häll mjölken över jästen och blanda tills den är helt upplöst.
4. Tillsätt mjöl (lite åt gången, degen ska vara lätt kladdig), bakpulver, socker, salt, ägg och kakao. Blanda till en slät deg och låt jäsa 45 - 60 min under bakduk.
5. Baka ut till ca 18 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa 30 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 - 12 minuter. Näst längst ner i ugnen.
6. Blanda marsankrämen och vispa grädden med sockret och kakaon och ställ kallt.
7. Skär av toppen på varje bulle och gröp ut en bit där du vill ha marsankrämen, lägg sedan i den varje hål. Spritsa grädde, häll över lite chokladsås, lägg på locket (klipp till det om så önskas) och pudra med florsocker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Petra
Petra,
Men gud så gott! JAg som älskar semlor och choklad så detta måste ju vara den perfekta kombon få min del... Måste snarast prova detta...
www.pellasinspiration.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja gör det, så gott!
nouw.com/shinelikeapearl
PurpleQueen
PurpleQueen,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229