Chokladtryffelpaj

Till pajskalet:
250 g digestive kex
125 g smör

Till fyllningen:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
400 g mörk choklad
75 g rumstempererat smör

Till toppingen:
1,5 dl grädde
Jordgubbar

Såhär gör du:
1. Smält smöret till botten. Mixa kexen. Blanda ihop till en jämn massa. Tryck ut i din form och ställ kallt.
2. Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Ta av från plattan och ha i chokladen och rör ihop till en jämn smet. Ha sist i smöret och rör tills de smält. Häll i pajskalet och ställ i kylen minst 2 timmar gärna lite mer.
3. Vispa grädden till toppingen. Dela jordgubbarna. Bred på grädde och toppa med jordgubbarna.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar