Citronkladdkaka med blåbärstopping

Till kladdkakan:
150 g smör
3 citroner (skal och 0,5 dl saft)
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Till toppingen:
2 dl vispgrädde
100 - 150 g blåbär (smaksak)

Såhär gör du:
1. Smöra och bröa en form på 20 cm och starta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till kakan och häll upp i en bunke.
3. Skölj citronerna och riv ner skalet i bunken och pressa i saften.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 min. Låt sen svalna i kylen tills den är helt kall.
5. Vispa grädden lätt och bred ut över kakan och toppa med blåbären.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar