Citronkladdkaka med hallonmousse

Till kladdkakan:
150 g smör
3 citroner (skal och 0,5 dl saft)
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Till moussen:
225 g hallon (frusna går jättebra)
1/2 dl socker
4 blad gelatin
3 dl vispgrädde

+ hallon och chokladhjärtan till dekoration om man vill

Såhär gör du:
1. Smöra och mjöla en form på 20 cm och starta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till kakan och häll upp i en bunke.
3. Skölj citronerna och riv ner skalet i bunken och pressa i saften.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 min. Låt sen svalna i kylen tills den är helt kall.
5. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
6. Koka upp socker och hallon. Sila sedan för att bli av med kärnorna.
7. Smält gelatinet i hallonpurén och låt sen svalna i kylen (ska ej bli kall då stelnar den men svalna något).
8. Vispa upp grädden och vänd ner hallonpurén i grädden och rör till en jämn smet. Fodra din kakform med bakplåtspapper och häll sedan i moussen över kakan. Ställ kallt i minst 2 timmar. Dekorera.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Paulina
,
Here Gus vad dina recept låter goda 😍😍 Tyvärr orkar jag aldrig baka 🙈
shinelikeapearl
shinelikeapearl,