Citronkladdkaka med hallonmousse
Till kladdkakan:
150 g smör
3 citroner (skal och 0,5 dl saft)
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Till moussen:
225 g hallon (frusna går jättebra)
1/2 dl socker
4 gelatinblad
3 dl vispgrädde
+ Chokladhjärtan till dekoration om man vill
Såhär gör du:
1. Fodra en form på 20 cm med bakplåtspapper och starta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till kakan och häll upp i en bunke.
3. Skölj citronerna och riv ner skalet i bunken och pressa i saften.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 min. Låt sen svalna i kylen tills den är helt kall.
5. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
6. Koka upp socker och hallon. Sila sedan för att bli av med kärnorna.
7. Smält gelatinet i hallonpurén och låt sen svalna i kylen.
8. Vispa upp grädden och vänd ner hallonpurén i grädden och rör till en jämn smet. Häll i formen över kakan. Ställ kallt minst två timmar och dekorera innan servering.
Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer
