Citronkladdkaka med hallonmousse

Till kladdkakan:
150 g smör
3 citroner (skal och 0,5 dl saft)
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Till moussen:
225 g hallon (frusna går jättebra)
1/2 dl socker
4 gelatinblad
3 dl vispgrädde

+ Chokladhjärtan till dekoration om man vill

Såhär gör du:
1. Fodra en form på 20 cm med bakplåtspapper och starta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till kakan och häll upp i en bunke.
3. Skölj citronerna och riv ner skalet i bunken och pressa i saften.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 min. Låt sen svalna i kylen tills den är helt kall.
5. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
6. Koka upp socker och hallon. Sila sedan för att bli av med kärnorna.
7. Smält gelatinet i hallonpurén och låt sen svalna i kylen.
8. Vispa upp grädden och vänd ner hallonpurén i grädden och rör till en jämn smet. Häll i formen över kakan. Ställ kallt minst två timmar och dekorera innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vad gott det där ser ut 😊 du är så duktig och det märks att du gillar att baka
nouw.com/2barnsmammaochfru
IP: 82.99.3.229