Citronkladdkaka med jordgubbstopping

Till kladdkakan:
150 g smör
2 citroner (skal och 0,5 dl saft)
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 ägg

Till toppingen:
2 dl vispgrädde
100 - 200 g jordgubbar (smaksak)

Såhär gör du:
1. Smöra och bröa en form på 20 cm och starta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till kakan och häll upp i en bunke.
3. Skölj citronerna och riv ner skalet i bunken och pressa i saften.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 - 25 min. Låt sen svalna i kylen tills den är helt kall.
5. Vispa grädden lätt och bred ut över kakan. Skölj och dela jordgubbarna och toppa med.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

LindaGustavsso
LindaGustavsso,
ser jättegod ut
nouw.com/lindagustavsso
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Det var den 🥰
nouw.com/shinelikeapearl
svullo
svullo,

Å! Allt du gör ser så gott ut 😊

nouw.com/svullo
Dolly
,

Hej, kan man byta ut smör mor ngt smärtfritt alternativ?

shinelikeapearl
shinelikeapearl,

Om du menar vegansk så ska mjölkfritt gå bra 🤗

nouw.com/shinelikeapearl
Dolly
,

Men jösses vad jag skrev fel hahaha men du förstod tack! 😁