Citronrutor
Jag hittade receptet här.
Botten:
250 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
Citronkräm:
4 ägg
5 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 dl pressad citronsaft
Rivet skal från 3 citroner
+ florsocker
Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader. Klä en långpanna (ca 35*25 plus minus något, min var något mindre) med bakplåtspapper.
2. Blanda ihop ingredienserna till botten till en deg, går den inte ihop så kan du tillsätta en matsked kallt vatten. Tryck ut i botten på formen och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
3. Gör fyllningen under tiden genom att vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl och bakpulver under vispning. Ha sist i citronjuicen och skalet. Vispa till en jämn smet. Häll över kakan och grädda sedan ca 20 minuter till i nedre delen av ugnen. Ställ kallt, gärna över natten. Pudra med florsocker innan servering.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer
