Daimbiskvier

Det här behöver du till botten:
200 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 mindre äggvitor

Fyllningen:
250 g mjukt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 st dubbeldaim

Toppingen:
250 g mörk choklad
1,5 msk rapsolja
1 st dubbeldaim

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Finriv mandelmassan.
3. Vispa ihop mandelmassan med sockret och äggvitorna.
4. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtarna, jag gjorde 12 st men de blev ganska stora. Spritsa ej för tätt.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 15 min beroende på storlek (de ska bli lite gyllenbruna)
6. Ta ut dom och låt de svalna en aning sen tar du loss dom om lägger dom upp och ner på ett galler eller en kökshandduk.
7. Börja med smörkrämen genom att grovhacka daimen.
8. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt och vänd sedan ner daimen.
9. Klicka eller spritsa ut smörkräm på undersidan av varje botten och forma sedan till de ordentligt med en kniv.
10. Ställ i kylen medans du fixar chokladen.
11. Smält chokladen i micron. Ta ca 30 sekunder åt gången och rör om emellan. När den är helt smält så blanda i oljan.
12. Grovhacka daimen.
13. Ta fram kakorna och börja doppa dem i chokladen. Toppa med lite krossad daim.
14. När du är klar med alla så ställ dom i kylen för att stelna helt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

AngelicaElversson
AngelicaElversson,

Men oh!! Minns du att vi skulle ses när du bakat biskvier? 😉 Tycker vi ska boka in någon gång senare eller vad tycker du? 😉 Ser riktigt mumsigt ut! 😊 Kram


nouw.com/angelicaelversson
PurpleQueen
PurpleQueen,