Daimrulltårta

Det här behöver du:
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Till fyllningen:
150 g smör eller margarin
2,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 äggula
1 1/2 dubbeldaim

+ 50 g choklad och 1/2 dubbeldaim till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper på bänken och strö lite socker på.
2. Vispa ihop allting utan äggulan till krämen när de gått ihop ha i äggula och vispa någon minut.
3. Vispa ägg och socker.
4. Tillsätt resterande ingredienser, sikta gärna kakaon. Vispa till en jämn smet.
5. Bred ut på plåten och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, håll koll då det går väldigt fort.
6. Vänd över på det sockrade bakplåtspapperet och dra av det den gräddades på. Låt svalna.
7. Smält chokladen. Hacka daimen.
8. Bred på krämen, sprid ut daimen över och rulla ihop. Häll eller spritsa över chokladen och strö sen på daim. Ställ kallt en stund innan du skär i den.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Diana Saelöen,

Wow. Den måste jag prova att göra.

nouw.com/fibrolivet
Jenniey Love,

mums! Den måste jag testa att göra så fort jag flyttat. kramiz<3

prinsessanjenniey.blogg.se/

Låter farligt frestande god!

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se