Daimtårta

​Jag hittade receptet här.

Till botten:
125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 1 ⁄2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Till glassen:
4 dl vispgrädde
4 äggulor
4 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
1 dubbel-Daim

+ 1 dubbel-Daim till toppingen:

Såhär gör du:
1. Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
2. Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker. Rör i smöret.
3. Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop smeten.
4. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 10–12 minuter. Ta ut kakan och ställ den i kylen tills den är helt kall.
5. Daimglass: Vispa upp grädden. Vispa i en annan bunke upp äggulor, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Hacka Daimen och vänd ner i smeten, vänd sist ner den vispade grädden.
6. Häll smeten över chokladbotten i formen. Ställ in formen i frysen i 5–6 timmar. Sätt plastfolie över om den ska förvaras längre i frysen.
7. Garnera med hackad Daim före servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Oj så gott det såg ut😍 Denna såg mer godare ut än den man kan köpa i affärerna. Bjuder du? 😊
nouw.com/amandizan
Hannas krypin
Hannas krypin ,
Men åh så gott . Nu blev jag väldigt sugen på daim. Skulle gärna komma och fika hos dig. 😊
hannafialotta.blogg.se
IP: 82.99.3.229