Dulce de leche-pannacotta med karamelliserade valnötter

Originalreceptet hittade jag här.

Till pannacottan:
5 dl vispgrädde (40%)
1 burk karamelliserad mjölk
3 gelatinblad

Till toppingen:
100 g valnötskärnor
0,75 dl råsocker
0,25 dl vatten
1 tsk flingsalt

Såhär gör du:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Värm upp grädden i en kastrull, ta bort från plattan precis innan de börjar koka.
3. Vispa ner den karamelliserade mjölken.
4. Rör sist ner gelatinbladen.
5. Häll upp i portionsglas/formar (blir 6-8 st) och ställ kallt minst 6 timmar men gärna över natten.
6. Till toppingen så hackar du valnötterna i mindre bitar. Blanda de andra ingredienserna i en stekpanna och koka upp. Klart när de blir bärnstensfärgat. Ta av från plattan och rör ner nötterna. Häll ut på bakplåtspapper för att stelna. Dela i mindre bitar och strö över pannacottan när det är dags att servera.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Sarah,
Tack för receptet 😊 Dulce de leche pannacotta låter gott 😊 Har bakat med dulce de leche och det blev jättegott 😊
CheerSarah.devote.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja de är super till mycket 😊
nouw.com/shinelikeapearl