Pannacottapaj

Till botten:
2 paket Oreo
100 g smör

Till pannacottan:
300 g frysta jordgubbar
3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
100 g strösocker
0,5 tsk vaniljpulver

Till toppingen:
1,5 dl vispad grädde
Jordgubbar
Choklad

Såhär gör du:
1. Smält smöret till botten. Mixa kexen. Blanda ihop de till en massa och tryck sen ut i botten på en springform på 24 cm. Ställ kallt.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Koka upp jordgubbarna och mixa till en pure. Häll grädde, socker och vaniljsocker i en annan kastrull. Koka upp och låt sjuda någon minut. Blanda ner puren. Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandningen och rör tills de löst sig. Låt svalna något och häll sen i formen och ställ kallt, gärna minst tre timmar.
4. Dekorera efter smak. Jag spritsade grädde, la på jordgubbar och riven choklad.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar