Pinocchiotårta

Det här behöver du till botten:
100 g rumstempererat smör eller margarin
1 dl strösocker
3 äggulor
0,75 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Till marängen:
3 äggvitor
2 dl strösocker

Till fyllningen:
3 dl vispgrädde
300 g jordgubbar
Lite sylt

Till toppingen:
100 g jordgubbar
Florsocker

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Separera äggen.
3. Vispa smör och socker poröst.
4. Vispa ner en äggula i taget följt av mjölken.
5. Blanda mjöl och bakpulver och vispa sen ner i smeten.
6. Vispa i en annan skål upp äggvitorna till ett vitt skum (ska bli så hårt att du kan vända skålen uppochner).
7. Vispa ner sockret och vispa en stund, ska bli vitt och glansigt.
8. Bred ut kaksmeten på plåten. Bred över marängen och toppa med mandeln. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 - 20 min.
9. Vispa grädden. Skär upp jordgubbarna. När kakan svalnat dela den på mitten. Bred grädden över ena halvan, klicka på sylt och sprid ut jordgubbarna och lägg sen på den andra delen av kakan. Pudra med florsocker och dekorera med jordgubbar.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar