Lotus biscoff cheesecake

Botten:
200 g Lotus biscoff kakor
100 g smör eller margarin

Fyllningen:
250 g vit choklad
250 g mascarpone, rumstempererad
0,5 dl vispgrädde (ovispad), rumstempererad

Toppingen:

Här kan man låta kreativiteten flöda. Jag valde att använda några kakor och kolasås.

Såhär gör du:
1. Dela och smält den vita chokladen i vattenbad, ej mikro. Smält långsamt på medelvärme och ställ sen åt sidan och låt kallna till rumstemperatur.
2. Klä en springform på 20 cm med bakplåtspapper.
3. Smält smöret. Mixa kexen till botten. Blanda ihop till en jämn massa, tryck ut i formen och ställ kallt.
4. Blanda mascarponen med grädden, viktigt att ingredienserna är rumstempererade/samma temp annars är risken stor att det skär sig. Väns ner den vita chokladen, lite åt gången. Häll i formen och bred ut så de ligger jämt. Jag la sen ett par kakor på men det gör man som vill beroende på hur man vill dekorera. Ställ i kylen, gärna över natten.
5. Dekorera innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar