Falsk potatisbakelse

Till kakan:
200 g smör eller margarin
4 st ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk

Till krämen:

250 g rumstempererat smör eller margarin
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

+ 4 dl färdigkokt marsankräm. Jag kokade på 4,5 dl mjölk, 4,5 msk marsan och 4 msk socker.

Till toppingen:
200 g mandelmassa
Kakao

Såhär gör du:
1. Se till att ha kokat marsanen först då den måste vara kall.
2. Starta ugnen på 200 grader. Klä en form ca 25 x 35 cm med bakplåtspapper. Smält smöret till kakan.
3. Vispa ägg och socker.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.
5. Tillsätt mjölk och smör och vispa till jämn smet. Häll i formen och grädda hacket nedanför mitten i ugnen i ca 15 - 20 min, ha koll och känn med sticka. Låt kallna.
6. Vispa ihop smörkrämen. Vispa sen ner marsanen där i och vispa till en jämn kräm. Bred ut över kakan och grovriv mandelmassan ovanpå. Ställ kallt en stund.
7. Innan servering ta fram, skär i bitar och pudra med kakao.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer