Finska pinnar

Det här behöver du:
200 g smör eller margarin
4½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

1 uppvispat ägg
3 msk hackad sötmandel
2 msk pärlsocker

Såhär gör du:
1. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en deg för hand eller i matberedare.
2. Låt degen vila i kylskåp ½-1 timme. Starta ugnen på 175 grader.
3. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra.
4. Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär sen längderna i 4-5 cm långa bitar.
5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9-10 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer