Fudge brownie tårta med flingsalt

Fudge:
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Brownie:
150 g smör eller margarin
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

+ lite flingsalt till topping

Såhär gör du:
1. Gör först fudgen genom att hacka chokladen. Koka upp grädden och ha i chokladen. Låt stå någon minut och rör sen om till en slät smet. Ställ åt sidan.
2. Starta ugnen på 160 grader. Klä en springform på 20 cm med bakplåtspapper.
3. Smält smöret. Vispa ner socker, vaniljsocker, kakao och salt.
4. Vispa ner ett ägg åt gången.
5. Vänd ner mjölet.
6. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 25 - 30 minuter. Låt kallna.
7. Häll över fudgen och låt stå i kyl tills den stelnat sen strö över lite flingsalt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer