Fyrflätad limpa

Det här behöver du:
50 g jäst
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
Ca 17 dl vetemjöl
2 msk sirap
2 ägg
4 tsk salt

1 till pensling
Ev sesamfrön om man vill ha

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till fingervarm. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt smör, salt, sirap och ägg. Rör samman.
3. Tillsätt mjölet, lite åt gången. Ska bli lätt kladdig. Rör med maskin ca 5 min. Låt jäsa under bakduk ca 1,5 timma.
4. Ta fram och knåda. Dela i två. Dela varje bit i 4 lika stora delar. Rulla till långa bitar och lägg bredvid varandra.
5. Börja från vänster och fläta över, under, över och fortsätt så hela vägen (försökte visa med bilder). Tryck ihop och vik in kanterna ordentligt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakhandduk ca 30 min.
6. Pensla med ägg, strö över sesamfrön och grädda i nedre delen av ugnen på 230 grader ca 25 - 30 min. Låt svalna på plåten.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Kathrinea Living
Kathrinea Living,
Finns inte mycket som är godare än nybakat bröd alltså, och dessa såg ju verkligen läckra ut <3
livingoutloud.blogg.se
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Men så gott det ser ut! Har funderat på att baka eget bröd den senaste tiden, det kräver ju inte så mycket tid och inte så många ingredienser 😊 Hoppas du får en fin helg!
nouw.com/psykiskohalsablogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229