Hallonmums med vit choklad
Jag hittade receptet här.
Till kakan:
225 g smör eller margarin
5 st ägg
6 dl strösocker
7,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
125 g hallon
Till glasyren:
150 g smör eller margarin
100 g vit choklad
2 dl hallon
2 msk vaniljsocker
7 dl florsocker
+ kokos
Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt ca 5 minuter. Smält smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke, blanda sen ner det i äggblandningen tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Häll i formen och tryck ner hallonen över kakan. Grädda mitt i ugnen i 30 - 35 minuter. Låt kallna.
3. Gör glasyren genom att smälta smöret i en kastrull tillsammans med hallonen. Grovhacka chokladen. Häll smörblandningen över chokladen och rör tills den smält helt. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och rör ihop till en jämn glasyr. Bred över kakan och strö över kokos. Låt stelna innan du skär den i bitar.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer




