Har du en inkomstförsäkring?

Inlägget är i samarbete med inkomstförsäkring.se.

Godmorgon, har ni sovit gott? Jag somnade på tok för sent inatt och skulle upp tidigt så nu är jag inte allt för pigg. Ska till naprapaten nu på förmiddagen så önska mig lycka till.

Idag var det dock inte min rygg jag ville prata om utan jag ville passa på att upplysa och tipsa er om inkomstförsäkring. Vet ni vad det är? Det är lite likt a-kassan kan man säga fast en högre ersättning. Om du blir arbetslös idag som höginkomsttagare t.ex så riskerar du att bli av med mycket pengar tyvärr. Man brukar säga att tjänar man över 30.000:- i månaden så räcker inte a-kassan till utan man "slår i taket" och blir då av med mycket pengar varje månad och det är där en inkomstförsäkring kommer in. Med den kan du få ett mycket högre belopp varje månad om oturen skulle vara framme.

En inkomstförsäkring kan ibland ingå när du är medlem i ett fackförbund annars kan det finnas att välja till iallafall men du kan också teckna en inkomstförsäkring själv om det skulle behövas. Ofta kan du också skräddarsy din försäkring med vilket belopp du vill kunna få ut om du blir av med jobbet. Det finns såklart en del krav för att kunna teckna en inkomstförsäkring så som att du ska vara bosatt i Sverige, ha en tillsvidareanställning, vara ansluten till a-kassa och det får inte föreligga omedelbar risk för uppsägning. Mer om kraven för inkomstförsäkring hittar du hos inkomstförsäkring.se.

De har helt enkelt samlat all information kring ämnet på ett ställe för att göra det enkelt för dig som är intresserad eller vill lära dig mer. Du kan i lugn och ro sätta dig ner och läsa om för och nackdelar, vad för inkomstförsäkring man bör skaffa om man vill göra det och ja i princip allt du kan tänkas behöva veta för att ta ett klokare beslut när du ska teckna en inkomstförsäkring. Passa på att trygga din framtid med en försäkring som kan göra stor skillnad i din vardag om det värsta skulle hända.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer