Havrebollar med dumlegömma

Receptet är till ca 20 mindre bollar men det går utmärkt att dubbla det.

Det här behöver du:
150 g smör eller margarin (rumstempererat)
4,5 dl havregryn
1,25 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker
2 - 3 msk grädde beroende på hur kladdig du vill ha smeten (kan ersättas med mjölk men blir bäst med grädde)
0,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

+ 10 st dumlekolor och kokos till rullningen

Såhär gör du:
1. Mixa havregrynen, jag mixade så de blev som pulver så slipper man bitar men det är en smaksak.
2. Blanda smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en massa.
3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet, ställ sen kallt i minst 1 timma.
4. Klipp dumlekolorna till två. Ta ut smeten och rulla till bollar, tryck in en halv dumle och rulla lite till och rulla sen i kokosen, ställ sen kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,

Gott recept

nouw.com/marit98
Hannas krypin,

Men åh så gott! Att jag inte tänkt på att man kan ha dumle i chokladbollen. Vilken härlig överraskning när man biter i den om man inte vet om dumlen. Så gott ju! Tack för receptet!

hannafialotta.blogg.se